Selecteer een pagina

Ik heb sinds augustus niks meer geschreven. Deels omdat er te veel gaande was waar ik niet over kon schrijven en deels door onze lange vakantie (voor onze doen) en toen had ik geen zin om te schrijven. Moet kunnen.

Onze vakantie

We hebben een fijne vakantie gehad mede omdat het allemaal goed geregeld was. Fenna had een paar dagen opgevangen en mijn jongste zus ook. En ook Toby was erbij betrokken, buiten natuurlijk haar begeleidsters, maar dat is het vaste plan. En in het weekend moeten wij, het gezin/familie het oplossen. Goed plan gemaakt en met regelmaat Demi gebeld en het is weer gelukt. En natuurlijk, Juup, onze hond was bij haar.

Onrust

Soms was het wel weer intensief, zit je net aan de borrel en dan belt ze voor de 6e keer die dag. Er was het een en ander niet duidelijk. Verrassend. Maar we zijn er uitgekomen en ik heb haar weer gerust kunnen stellen. Soms moet je ook wachten op bepaalde zaken. Dingen die je niet af kan dwingen en dat is moeilijk voor haar. Bovendien is er veel gebouwd en verbouwd om haar heen en dat gaf ook veel onrust. Werklui om haar heen, afspraken die men niet nakwam. Nog is niet alles afgewerkt bij haar. Maar de huisbaas is niet voor rede vatbaar. Heel jammer.

Planning

We maken altijd voor Demi een heel plan dat ze van dag tot dag gedurende de periode dat wij weg zijn voldoende opvang heeft. Dat het ook duidelijk is wanneer ze het eens zelf moet opvangen wat wel moeilijker is voor haar als we niet in de buurt zijn. Dan heeft ze toch meer het gevoel dat haar vangnet minder is. En afgelopen keer was ook een begeleidster ook op vakantie. En eer we wisten hoe dat werd opgevangen, dat heeft veel kruim gekost voor haar. Maar iedereen zit met personeelstekort dus los het allemaal maar eens op.c We beginnen daar op tijd mee want eer je van iedereen weet wanneer en hoe ben je al weer weken verder. Maar met de planning is alles goedgekomen. We bellen al bijna dagelijks. Elke vakantie leren we weer beter waar we op moeten letten en dan wordt het weer verder aangepast. En soms verandert er iets, het gaat bijvoorbeeld regenen en dat is er weer iets wat moeilijker is. Dikwijls komen we al pratende tot een oplossing die voor haar werkt. Dat is natuurlijk niet alleen tijdens onze vakantie maar een heel jaar lang. Plannen maken en de plannen weer veranderen! Autistisch????

Graag tot de volgende blog!

LIeve groetjes, Ineke 🍀