Selecteer een pagina

Weer thuis. 

Nu Demi al weer even bij ons woont zie haar ik steeds meer veranderen. Ze leek vrijwel meteen na de beslissing om weer thuis te wonen, opgelucht. Wat later zag ik wel dat ze weer wat dingen op ging pakken die haar voorheen te veel stress opleverde. Samen met alles wat ze al moest doen dan. Nu voelt ze zich ondersteund, als er wat aan de hand is kan ik direct reageren. Vorige week ging ze door omstandigheden nog door haar dak maar omdat ik erbij was en kon handelen was ze vlug rustig. Ik heb een alternatief aangeboden en ze riep eerst dat ze dat niet kon. Na enige tijd zag ik dat ze het advies opvolgde en dan doorbreekt ze daarmee meteen haar meltdown. Heel fijn dat ze dat kon toen. Ze is weer gaan hardlopen, heeft zich bovendien weer voor de cursus hardlopen opgeven. Ze kan weer autorijden, daar was ze voorheen dikwijls te overprikkeld voor. Ze is erg creatief en is begonnen aan een nieuw borduurwerkje. En ze is gisteren begonnen met lezen en dat kan ze alleen maar als ze voldoende rust in haar bol heeft.

Allemaal positief en wij zijn blij dat we dit zo voor haar kunnen doen.

Verhuizen

Ze heeft het verhuisproces grotendeels zelf geregeld. Het waren meer de praktische zaken waar wij en de begeleiders geholpen hebben. Dus naar de stort rijden en naar de kringloop etc. Maar ze had haar boeltje opgedeeld in vier categorieën. Namelijk stort, kringloop, verkoop en spullen voor een vriendinnetje die op zichzelf ging wonen. Heel overzichtelijk en duidelijk allemaal. Wat veel stress gaf was de verkoop online totdat ik erachter kwam dat ze op elk bod reageerde. Ik heb uitgelegd dat als je 100 euro vraagt en iemand doet een tegenbod wat nog niet eens in de richting daarvan ligt dat je dan niet moet reageren. Tja, ze moet het ook maar net uitleggen dan wat ze moeilijk vindt zodat je het voor haar eenvoudiger kan maken. 

Haar kamer

Ze heeft haar kamer weer leuk ingericht. Ze kan zelfs de begeleiding daar ontvangen en een kop thee zetten. Ze is er blij mee en gaat ook met regelmaat naar haar kamer om daar wat te doen. Ze heeft zo in een week haar eigen dingen en ik ook. Dus lopen we elkaar niet steeds in de weg. We hebben afspraken gemaakt en ze kookt één keer per week. Zij poets de bovenverdieping. Ik beneden. Heerlijk maar het is wel veel sneller vies met één persoon en een hond extra. En de was is ook veel meer natuurlijk maar dat doen we samen. 

So far, so good. 

Blij

Zij blij, moeders blij. Zo werkt het nou eenmaal. Ik heb nu meer rust omdat ik nu dagelijks zie hoe zij zich voelt. Een keer per week leggen we onze agenda’s naast elkaar en bekijken hoe en wat voor ons beiden en ook voor Demi met de begeleiding. Het kan verkeren maar voorlopig zit ze goed in haar vel en gaat weer uitdagingen aan.

Dus genieten we er maar van.🤗

Tot de volgende keer op mamaserieus!

Lieve groetjes, Ineke 🍀