Selecteer een pagina

Ik sprak al eerder over veranderingen. Wat er onder andere veranderd is dat de poes van Demi naar een ander goed adres gegaan is. Deze poes was niet echt voor Demi geschikt, onrustig, en daar werd Demi onrustig van en dat is juist niet de bedoeling. Maar het kan ook zijn dat ze onrustig van elkaar werden??

Demi wil een hond………lang verhaal, dus heb ik gezegd: dan gaan we eerst een goed adres voor Pip de poes zoeken en als dat gedaan is kijken we verder. Toen dat geregeld was heb ik mijn hondje, Juup, aan Demi uitgeleend. Met de bedoeling dat ze ging ervaren hoe het is om een hond te hebben. De zorg, de onkosten, het uitlaten! Help, ik heb al 3 maanden geen hond meer! En dat mis ik erg. Maar dat gaat allemaal goed komen, uiteindelijk na lang zoeken en heel veel geluk 🍀🍀. Een goed gefokte hond is nogal duur, vanaf 1500 euro. Nou dat gaat hem niet worden. Maar het geluk is met de dommen en uiteindelijk, vooral door de inzet van mijn jongste zusje, krijgen we een pup. Ik zeg we, want we gaan samen de pup opvoeden. Een pup opvoeden is nogal intensief en dat is niks voor Demi. Maar er gaat een pup komen, 4 november mogen we haar halen. Yeaahhh.

Juup

Juup brengt Demi meer dan wij hadden durven dromen. Ze is minder somber, kan haar ei (prikkels) kwijt in het knuffelen met Juup en ze kan hierdoor langer alleen zijn.Slaapt rustiger, voelt zich veiliger. Allemaal win win ware het niet dat ik mijn hondje mis. Maar, alles voor de kinderen toch?

Juup brengt ook structuur, ze moet uitgelaten en eten. Ze zit nooit meer alleen op de bank en ze hoeft nergens meer alleen naar toe. Juup gaat vrolijk mee in de bus, trein, fiets etc. 

Juup mag niet mee in winkels en openbare gebouwen maar dat kan Demi alleen of ze is met een begeleidster of met mij. Het is niet zo dat Demi zoveel alleen is maar ze kan er niet tegen. Teveel alleen is moeilijk en teveel prikkels als ze bij anderen is op een dag is ook moeilijk dus het blijft steeds zoeken naar de balans voor haar. Wat geen makkelijke opgave is. Dit wisselt ook steeds door omstandigheden net als bij ons. Maar met Juup is dit makkelijker. Natuurlijk moesten er allerlei leuke dingen voor Juup gekocht, Nieuwe halsband etc. En voor de pup hebben we ook het een en ander aangeschaft maar we hadden nog veel.

Positief

Verschillende mensen met autisme en mensen die depressief zijn in mijn nabije omgeving hebben een hond gekocht en ze hebben er allemaal baat bij. Zo mooi om te zien. Het maakt het leven wat draaglijker voor hen.

Blijde verwachting

Dus wij zijn in afwachting van onze SOOF want zo gaat ze heten. Het is zo’n leuk hondje. We hebben er helemaal zin in en er zijn al wat taken verdeeld. Qua werk moet ik wel wat aanpassen want ze kan in het begin natuurlijk niet zo lang alleen zijn. Ook dat is geregeld. Demi gaat veel mee helpen en ook genieten van Soof. Tussen Demi en Soof gaat ook vast een mooie band ontstaan. Een hond  heeft voor ons gezin altijd veel betekend en nu heeft Juup er een taak bij die ze goed vervuld. Zo mooi om te zien. En de pup….het gaat alleen nog maar leuker worden. haha. Alhoewel ik me van de tijd dat Juup een pup was nog kan herinneren dat ik het soms wel moeilijk vond haar op te voeden. We gaan het zien en het gaat goedkomen. Jullie gaan er vast nog meer van horen.

Leuk dat je er weer was en tot de volgende blog.

Lieve groetjes, Ineke 🍀

Foto: over 20 dagen hoort Soof bij ons gezin.💗