Selecteer een pagina

Over

Mama Serieus

Kennen jullie Pipi Langkous nog? De uitspraak: “ik heb het nog nooit gedaan, dus ik denk dat ik het wel kan” komt van haar. Het lijkt simpel gezegd en onder het mom van dat het dat misschien ook wel is, begin ik met mijn blog Mama Serieus.

Moeder van een bijzonder gezin

Mijn naam is Ineke, ik ben niet zo serieus als de titel doet vermoeden en ik ben een moeder van een bijzonder gezin met drie kinderen. De oudste is een jongeman van 29 en ik (wij) hebben ook een tweeling van 25. Twee meiden, Fenna en Demi. En over hoe zij ‘groot’ zijn geworden en groot zijn ga ik bloggen, maar ook een beetje over ons leven. Ik ben meer dan alleen mama van deze kinderen. Maar mijn kinderen hebben doordat zij alle twee hun eigen beperkingen hebben een grote stempel op mijn leven gedrukt. Ik heb ook nog een lieve man en we hebben een nog lievere hond Juup genaamd.

Het ontstaan van de naam Mama Serieus

Deze naam komt eigenlijk van Fenna. Als ik me vergis, grappig tracht te zijn of weer eens iets vergeet, roept zij altijd ‘mama, serieus?!’. 

Begin ik een blog of niet? Waarom niet? Omdat ik me eigelijk niet graag bloot geef. Moet dat dan? Ik kan delen wat ik wil. Laten wat ik niet wil delen. Waarom dan wel…omdat ik graag schrijf, documenteer en hoor hoe anderen ergens over denken, wat hun ervaringen zijn en VOORAL  omdat ik meen dat er heel veel in mijn hoofd zit waar anderen wat aan kunnen hebben. En ik heb vroeger veel moeite moeten doen om informatie te vergaren over bv autisme. Lang heb ik gedacht dat ik over autisme wilde schrijven. heel veel artikelen zullen hier ook direct of indirect over gaan. Ik ben er wel van overtuigd dat ik veel heb geleerd over en van mijn autistje Demi. En van mijn niet autistje Fenna (wel een kind met andere beperkingen) en van ons oudste kind. Het oudste kind heeft geen beperkingen en heeft ook geen autisme. Wat wel handig is om meerdere redenen, want dan heb je in ieder geval vergelijkingsmateriaal tijdens het opvoeden.

Het begin

Ik heb verschillende keren gesproken met Fenna*, oudste dochter, ook blogger en niet autistisch. Ze zei: Mam, begin ermee en als je het later niks vindt houd je er gewoon mee op. Dus bij deze….begin gemaakt. Een website, waarin ik best wel eens serieus zal zijn, waarin ik probeer niet te dikwijls negatief te zijn en waarin ik in mogelijkheden denk. In mogelijkheden denken zit op mijn DNA, maar daar ben ik nog beter in geworden door mijn training (de opvoeding) de afgelopen 25 jaar.

In mijn volgende blog geef ik een tip over hoe je met een probleem om kan gaan. Kijk je uit naar mijn volgende blog? Volg me op mijn blog, FB en Instagram en dan mis je niets. En als je ideeën of opmerkingen hebt voor onderwerpen, laat dan zeker even een reactie achter! 

Tot de volgende keer op Mama Serieus.

Lieve groetjes, Ineke