Selecteer een pagina

Demi heeft een lief en zacht karakter en wil het liefste doen wat jij wil, als ze kan om de vrede te bewaren. Om te pleasen. Maar Fenna en ik zijn bewust bezig als ze iets vertelt elke keer te zeggen dat ze  voor zichzelf op moet komen. Dus elke keer als er iets voorbij komt roepen wij dat ze voor zichzelf op moet komen. Dan zegt zij steevast dat dat zo moeilijk is. En dat is natuurlijk ook zo. Maar het pakt en soms moet ik er erg om lachen. Durfde ze voorheen tegen niemand iets te zeggen, is het nu natuurlijk weer helemaal de andere kant op gegaan. 

Geen communicatie

Er wordt gewerkt aan het appartement waar ze woont. Er moet thermopane beglazing in gezet worden en dat geeft natuurlijk veel overlast als in de winter je pui er een halve dag uit ligt. Ze durft dan nu te vragen hoelang het gaat duren. Er wordt niet of heel slecht gecommuniceerd door het verhuurbedrijf met de bewoners van het pand. En voor een autist is dat erg moeilijk. Ook zijn ze het appartement boven haar aan het renoveren wat al verschillende  soorten van overlast heeft gegeven. Van wateroverlast tot afsluiten van de ontluchting, deuren open laten (poes op straat) etc. Allemaal zaken die onverwachts voorbij komen. Dus om 6.30 heb ik dan al een app wat er allemaal gebeurd is en dikwijls bel ik dan maar even, al dat getyp! Maar tot dusver gaat ze er redelijk mee om gelukkig. Alhoewel ze al wel met kat een week bij Fenna gelogeerd heeft vanwege de overlast. 

Timmermannen

De timmermannen roken en dat mag natuurlijk niet, dus heeft ze er al een keer wat van gezegd en heeft dat ook naar het bedrijf gemaild waar ze van huurt. Maar ‘papier’ is geduldig en dus niemand die daar op reageert. Zijn ze weer aan het werk in haar tuin en ziet ze later een sigarettenpeuk op de grond liggen. Smerigggg. Dus zegt ze gebiedend tegen die lui:

“Hé, dat doen we hier niet. Die peuk opruimen”. Hilarisch vind ik dat, dat ze dat zegt tegen zo’n groep mannen, maar goed dat ze dat doet. En de peuk werd opgeruimd. Het is nu elke keer wat en afgelopen week begonnen ze om 6 uur al met werken boven haar en dat gaat ze dan ook zeggen tegen die mannen. Dat dat pas vanaf 7 uur mag. 👏 GOED BEZIG, DEMI 

Verwachtingen

Wat Fenna en ik vergeten waren om te zeggen? Haha. Dat als je voor jezelf opkomt het niet automatisch betekent dat diegene dan doet wat jij wil. Dat was nog een eyeopener voor Demi. Ze vertelde dat ze tegen iemand gezegd had hoe zij het wilde en dus niet ging doen wat diegene wilde. Maar dat diegene niet deed wat zij wilde. Tja, zo werkt het dus niet en dat viel haar op en dat viel tegen. Is voor ons toch zo logisch dat we inderdaad dat eventuele gevolg vergeten waren te vermelden. 

Maar opkomen voor jezelf is zowiezo een heel goed plan, ook al krijg je dan uiteindelijk nog niet altijd voor elkaar wat jij wilt.

Graag tot op mijn volgende blog.

Lieve groetjes, Ineke 🍀