Selecteer een pagina

Ik heb drie heerlijke kinderen, maar geen één geeft zo dikwijls problemen als Demi. Maar wat kan ik dikwijls van haar genieten, gelukkig. Van haar enthousiasme, haar levenslust als het haar goed gaat. Wij kunnen heel veel samen doen. Lekker lang wandelen, lang shoppen. Knuffelen. We zijn allebei altijd super enthousiast over nieuwe dingen en duiken  dan meteen vol in het nieuwe project. Ze is ook creatief dus we hebben ook veel dezelfde interesses. Ze kan goed kletsen dus luister met plezier, haha soms vraag ik weleens of het even minder mag. IIk heb gelukkig al jaren geleden gezien dat het gedrag van Demi geen onwil maar onmacht is. Dat besefte ik al voor haar diagnose. We moeten haar helpen. Klinkt simpeler dan het is.

Somber

Ze doet haar uiterste best en kan veel. Ze zorgt goed voor zichzelf, kookt bijna elke avond, haar huisje is super leuk en schoon. En net met dat……haar uiterste best doen om iets te leren hebben wij het getroffen. Dat kan en doet niet iedereen. Maar Arno en ik zijn van …hup schouders eronder en door. Niet opgeven. Tot het gaatje. Daarom is het wel eens moeilijk om te begrijpen dat Demi dat niet kan maar wij leren ook nog steeds. Dat Demi wel wil leren heeft haar al ver gebracht maar tegelijkertijd wordt haar wereld wel steeds groter en op het moment misschien wel te groot. Maar wat is het moeilijk als er leuke dingen op haar pad komen om nee te zeggen. Omdat ze eigenlijk wel weet dat het teveel voor haar is. Dat lukt lang niet altijd en dan komt ze met zichzelf in de knoei. Te veel prikkels, te lang, te moe en dan uiteindelijk ..somber en paniek.

Nieuw plan

Daar hebben iets nieuws voor bedacht. We denken er al maanden over, hoe en wat en wel of toch niet. Voors en tegens. Past niet bij het karakter van Demi en ook niet van die van mij. Wij zijn van ‘meteen’. Maar in dit geval heb ik mezelf gedwongen om langer en goed hierover na te denken, want als het niet goed gaat mag ik het oplossen en dit geval zou dat wat meer gevolgen voor mij hebben dan normaal. Ook alle facetten met Demi besproken die dikwijls beren op de weg ziet en nu dus niet. Haha. Weer een nieuw plan! Een nieuw plan voor dit heerlijke kind waar ik zo van kan genieten. Welk plan kan je lezen in mijn volgende blog. 

Graag tot ziens op mijn volgende blog!

lieve groetjes, Ineke🍀