Selecteer een pagina

Ondertussen heeft ze een indicatie voor dagopvang. Heeft nog niet eens zo heel lang geduurd. Ze gaat naar Xploo in Tilburg waar ze haar creativiteit helemaal kwijt kan. Ze heeft het wel een aantal keren zelf betaald, zodat ze de dinsdagen invulling kon geven. Ik geef dan duidelijk mijn grenzen aan. Natuurlijk mag ze veranderen maar het is niet de bedoeling dat ze dan die twee dagen bij ons zit en verwacht dat we haar bezig houden. Er wordt elke week wel afgesproken wanneer ze welkom is en natuurlijk komt er wel eens een middag bij of er valt wat af omdat ze iets anders heeft. Ook goed.

Enthousiast

Ze is helemaal enthousiast aangezien Demi erg creatief is vindt ze het helemaal leuk dat ze nu bij Studio Xploo terecht kan. Daar kan ze haar creativiteit kwijt en elke keer aan iets anders werken. Het belangrijkste is dat ze er zich thuis voelt. Ze is er zelfs de eerste keer alleen naar toe gegaan, een hele overwinning voor haar. Maar weer wat geleerd nl dat ze dat soms wel kan ook al is het spannend.  Ze is ook nu ook betrokken bij een ander project hier in het dorp en dat vindt ze erg leuk. Ook met allemaal jong volwassenen met een rugzakje zullen we maar zeggen. Maar ook daar heeft ze het naar haar zin. En ik denk dat ze hier veel kan leren. Bovendien leert ze op allebei de adressen weer nieuwe mensen kennen. Een andere invulling maar wel een invulling. En ze wordt hier ook uitgedaagd om wat nieuws te ondernemen. Ze gaat een cursus volgen. Als ik er het fijne van weet zal ik er meer over vertellen. Maar omdat het in groepsverband is en ze verschillende mensen kent die ook die cursus volgen is het voor haar om te doen. Ze heeft er zin in. 

Week

Dus is voor haar de week weer vol. Te vol want nu pakt ze weer zoveel aan, te moeilijk om nee te zeggen, zodat het misschien weer teveel wordt. Het blijft zoeken naar haar balans. Dus hebben we afgelopen week gekeken wat ze wel en niet kan doen. ‘s Avonds is ze meestal te moe dus hoe leuk ook dat kan ze beter niet doen. Maar hierin maakt ze voortaan meer zelf beslissingen want helemaal goed is maar wel weer wennen voor moeders. Ze blijft toch een beetje een ongeleid projectiel, alles of niets, zwart of wit, terwijl er zoveel grijs is. Haha, maar dat is niks voor haar. Loslaten….als het mis gaat ben ik toch de eerste die het weer mee op moet lossen. Ik gun haar haar fouten en het op haar bek gaan, soms leert ze ervan en soms niet. åZe komt er wel. Met vallen en opstaan maar dat geldt voor iedereen.

Tot ziens op mijn volgende blog op Mamaserieus.

Lieve groetjes, Ineke 🍀