Selecteer een pagina

Als ouders probeer je je kinderen normen en waarden bij te brengen. Maar voor Demi heb ik gaandeweg een andere pad moeten zoeken. Ik zeg wel ooit dat ik op twee manieren opgevoed heb. Toby en Fenna heb ik eigenlijk opgevoed zoals het bij ons paste. En veelal zoals ik zelf ben opgevoed. Maar Demi bewandelt een ander pad dus dat behoeft een ander plan. Dat is wel een kwestie van accepteren, het accepteren van haar autisme en alles wat erbij komt kijken. En dat andere plan moet je uitvinden en leren hoe ermee om te gaan. Het blijft zoeken naar oplossingen en soms duurt het even eer het opgelost is. Het blijft ook wel een uitdaging telkens en mooi als het weer is gelukt. Het houdt me van de straat! 

Aanpassingen

Als iets waarvan wij vinden dat het zo hoort, haar zoveel onrust geeft dat ze er naar van wordt, dan maar niet. We bespreken dat en dan zoeken we naar een oplossing. Ze werkte in Den Bosch en dat gaf haar de laatste maanden zoveel stress dat ze het niet meer vol kon houden. We hebben er veel over gepraat en er zijn aanpassingen gemaakt. Maar het ging niet meer. Ze is toen gestopt met werken daar omdat ze er depressief van werd en heeft toen besloten te stoppen met het vrijwilligerswerk. Maar dat ze dat moest gaan zeggen daar, gaf haar weer zoveel stress. Is voor ons al moeilijk. Toen heb ik gezegd dat ze dat niet hoefde. Het was het niet waard om Demi te laten doen zoals het hoort. zoveel stress!! Maar er is een tussenoplossing gevonden. De begeleidster heeft gebeld naar dat bedrijf en vertelt dat Demi wilde stoppen en toen was het goed voor haar. En haar vriendin stelde voor om voor iedereen een leuk kadootje te maken als afscheid. Een heel goed idee, want dat vindt ze leuk om te doen. Daarna was de stress van het opzeggen te doen. En heeft ze wel afscheid genomen zoals het hoort. Was weer even zoeken maar het is weer gelukt om het anders te doen maar toch goed voor iedereen. 

Rust

Nu heeft ze meer rust, maar we zijn nog aan het zoeken hoe ze die twee dagen kan invullen. Want niet ingevulde tijd geeft onrust. We zijn natuurlijk afhankelijk van de gemeente, want ze heeft wel wat gevonden wat bij haar past, maar dat gaat hoogstwaarschijnlijk maanden duren. Pfffff….

We gaan het weer zien. Wordt vervolgd!

Graag tot ziens op mamaserieus.

Lieve groetjes, Ineke 🍀